5 Mart 2012 Pazartesi

KOSKOCA ŞUBATTA NE YAPTIN?

Sevgili Karakedim,

Elimde takvimim, aylardan martı, günlerden pazartesiyi , rakamlardan 5'i işaret ediyor.

Hatırlarsın ki, ocak ayı sonunda her ay bitiminde o ayı değerlendiren bir mektup göndereceğim sana demiştim Karakedim. Martın ilk mektubu şubatın değerlendirmesi olacak şüphesiz.



Annem, ilk evlendiği yıllarda suların çokça kesilmesinden dolayı evi 2 kez su basmıştı diye hep anlatırdı. "Gece bir uyanır, yataktan kendimizi atardık ki ayak bileğimize kadar suyun içindeyiz." derdi. Bir de eklerdi "Ağabeyin var ya ağabeyin, uyurken yanında top patlatsan duymaz o ağabeyin. Sular yatağını götürecek, gene de uyanmazdı o.":):)

Ahh bir de teyzemin, evine yeni taşındığı zamanlarda birtakım inşaatsal problemler sonucu evini suların basıp tüm parkelerinin kabarma hikayesi vardır ki çocukluğumdan beri anlatır da bitiremez:)

Bildiğin üzere Şubat 2012 itibariyle benim de çoluğuma çocuğuma anlatacağım bir "su baskını" hikayem var artık Karakedim:) Hayırlı uğurlu olsun diyelim. Her şerde bir hayır vardır derler ya bu baskın bize 2 Hızır, 2 EİDAKE (Ev İçi Doğal Afet Kurtarma Ekibi)  üyesi, iki komik komşu kazandırdı ki bu 2'lerin hepsi Neşe&Erman'ı işaret etmekte:) Şubatın bitmek bilmez ev işi şüphesiz bu su baskınıdır:)
http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/search/label/PEK%20K%C4%B0%C5%9E%C4%B0SEL

Şubatın yaklaşık 2 haftasını kronikleşen faranjitimle haşır neşir olarak geçirdim ancak öyle insanlar tanıdım ki şubatta, "Bu faranjit de neymiş? Beni yıkıp geçebilir miymiş?" dedirtti bana.

Sevgili arkadaşım Leyla vasıtasıyla Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), KAÇUV Saha Kordinatörü Fulya Melek, Cerrahpaşa Onkoloji sevisinde tedavi gören Muhteşem Çocuklar ve bu çocukların Umut Dolu Aileleriyle tanıştım. Ben her şeyden elimi ayağımı çekmişken, mızmızlanıp dururken bu çocuklar hayata tutunmalarıyla ve geleceğe yönelik bitmek bilmez planlarıyla damarlarıma umut aşıladılar adeta...
http://www.kanserlicocuklaraumut.org/tr-TR/

KAÇUV'un hazırlamayı planladığı 2 kitap projesinde birlikte çalışacağız. Çıkartacağımız bu 2 kitap için sosyal sorumluluk projelerini kendine misyon edinmiş, kitaplarımızın basım-dağıtım ve tanıtım ayağında bizimle olacak bir yayınevine ihtiyacım vardı. Bu konuda benden yardımını esirgemeyen Sevgili Buket Uzuner'e, "Kitapların tasarımını ben yapacağım" diyen Onur Melih Dereli'ye, arayıp, soruşturan,bana geri bildirimde bulunan can dostlarıma ama en önemlisi bana ulaşarak projemizi destekleyeceklerini ve kitaplarımızın tüm aşamalarında gönüllü olarak yanımızda bulunacaklarını söyleyen ZDC Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Gülsel Ceren Güneş'e http://www.zdcyayincilik.com.tr/ sunuyorum teşekkürlerin en kocamanını.

Gönlü güzel insanlarla yüreği umut dolu çocuklara dokunabilmek adına yola çıkacağımız bu projeyi şubatın en verimli işi olarak seçiyorum.

Şubatın en misafirperver ismi tabiki benim YEŞİM MUTLU M oldu. Kendi bloğuna misafir blogcu olarak davet etti beni. http://www.yesimmutlu.com/ysmblog/?p=5743

Şubatta vizyonda izlediklerim: 

  1. FETİH 1453 (Yorumsuz!!)
  2. ÇİZMELİ KEDİ (Birgün efsane olacağım:)
  3. DÜŞLER BAHÇESİ http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012_02_01_archive.html
Ocak ayında elimde olan kitaplardan ve okumaya devam ettiklerimden bahsetmiştim Karakedim ancak şubatta bir şey oldu. Şubat 29 dört senede bir gelen bir şanstır ya benim de o gün elime 90'lar Kitabı ulaştı.   Şubatın şans dolu anlamlı kitabı olarak 90'lar Kitabını seçiyorum. Diğer hepsi başucumuda durmakla birlikte şu anda sadece  konsantre olmuş vaziyette bu kitabı hazmediyorum. Bitirince güzel bir mektup yazacağım sana Karakedim.

Ve şubatın şarkısı Zakkum/Yüzük http://www.dailymotion.com/video/xhld49_zakkum-yuzuk_music

Ve şubatın sözü 

"Hayat Şartlarımız Bizi Ciddi Görünmeye Zorlasa da Hepimiz Çılgınlıklarımızı Paylaşacak Birini Arıyoruz."  
http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/bir-clgn-diger-clgn.html


Vee Şubatın Mektupları:

  1. KOSKOCA OCAKTA NE YAPTIN?   http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/koskoca-ocakta-ne-yaptin.html
  2. ÜSLUBUNU SEVEYİM  http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/uslubunu-seveyim.html
  3. RÜYA GÜNLÜĞÜM      http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/ruya-gunlugum.html
  4. Küçükken Camda Öldürdüğüm Hayalet, Büyüyünce Asansörde Çıktı Karşıma  http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/kucukken-camda-oldurdugum-hayalet.html
  5. SUDAKİ "NEŞE"  http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/sudaki-nese.html
  6. KAÇUV'da UĞURLU PERŞEMBE  http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/kacuvda-ugurlu-persembe.html
  7. BİR ÇILGIN DİĞER ÇILGINI... 
     
  8. DÜŞLER BAHÇESİ  http://gizlikizvekarakedi.blogspot.com/2012/02/dusler-bahcesi.html

İçinde bulunduğumuz Mart aşkın ayı:) Aşk dolu, güzellik dolu, umut dolu, uğurlu bir mart diliyorum Karakedim:)


SENİ ÇOK SEVEN





Hiç yorum yok :