3 Ocak 2012 Salı

Yeni Yılın İlk Arkadaşı KEDİ BEKİR

     Sevgili Karakedim,

Bugünkü mektubumu sonlandırmıştım ki balkona bir kedi geldi. Bu kedi biraz serseri, biraz sırnaşık çokça sevimli. Onu sana anlatmazsam bu gece uyuyamam:)

Dün sabah haftaya uyandım. Her sabah kalkar kalkmaz yaptığım gibi evi havalandırmak adına balkonları açmak için harekete geçtim. Salon balkonunu açınca bir de ne göreyim, kış için derleyip toparladığım, soğuk kış koşullarına hazırladığım saksılarımdan biri alt üst edilmiş. Hem de mayısta bana lale verecek olan saksım malum lale soğanları da masanın başka köşelerine savrulmuş.

Aklıma rüzgardan başka bir suçlu gelmedi ama saksıya yeniden toprak doldurup kurtarabildiğim lale soğanını içine yerleştirirken masanın üzerinde minik pati izlerine rastladım. Gene de bir kedinin böyle bir şey yapabileceğine ihtimal vermek istemedim. İstemedim ama...

Öğlen mutfakta yemek yapıyorum hem de pazı dolması. Yeri gelmişken söyleyeyim Karakedim çok güzel pazı dolması yapıyorum. Ne annemin ne teyzemin ne de kayınvalidemin bende göremedikleri bir cevher varmış içimde, ben de dolma yaparken keşfettim bunu:) Neyse mutfağı mis gibi kokuta kokuta pişirdikten sonra dolmayı, açtım bu sefer mutfak balkonunun kapısını. Her Türk kadını gibi istedim ki kocam gelmeden yemek kokusu evi terkidiyar eylesin:)

Buarada Leo geldi, salonda hoşbeş ettik ve yemeği hazırlamak üzere mutfağa geçmemle sabah saksımı paralayan suçluyu bu sefer dolmalarıma saldırmak üzereyken yakaladım. Birden evin içinde bir kedi görünce bastım çığlığı:) Leo geldi kovaladı ama serseri öyle sırnaşık ki kovamıyorsun da gel beni mıncır diyor.

Leo kendisine balkona kadar eşlik etti ve kapıyı kapattı. Serseriyle maceramız burada bitti sanıyordum ki sabah bu sefer yatakodası balkonunda geziniyor.Allahtan sineklik var da içeriye giremiyor.

Bilirsin Karakedim oldum olası bir kedim olsun istemişimdir. Çocukken ve ilk gençlik yıllarımda anneme yalvarırdım;

- GİZLİKIZ: Nolurrrrr anne bir kedi alalım, söz ben bakacağım seni hiç rahatsız etmeyecek.
- ANNE: Olmazzzzzzzz!!!! Kendi evin olunca alır bakarsın kedine!!!!

Son nokta. Bu konuda ısrarcı olmak bir sonuç getirmiyordu annemin evinde:) Artık evliyim ve kendi evim var. Leo ile aramızda geçen konuşma;

- GİZLİKIZ: Aşşşkkkıııımmmmmmm noluuurrrrrr bir kedi alalım, söz ben bakacağım seni hiç rahatsız etmeyecek.
-LEO: Babanın evinde de kedi yoktu!!!!

Son nokta. Gelinen sonuç, GizliKız'ın hiç kedisi olmayacak.

Belki de sonuca henüz varmamışızdır be Karakedim. Akşam üzeri sana mektubumu yazmayı bitirirken benim serseri salonun balkonuna geldi ve önce çiçeklerimin olduğu masaya zıpladı. O uyanık ama ben ondan uyanık, dün yolduğu saksıları daha güvenli bir yere kaldırmıştım. Baktı o saksıları bulamadı, atladı aşağı. Perdenin ardından benim baktığımı hemen farketti gelip sırnaşmak istedi sonra da balkonun demirine asılı Türk Bayrağımın içeri dönmesinden faydalanıp kenarına kıvrıldı. Bayrağın ardından gelip geçenleri kesti, uçan kuşlara hamle yaptı, okuldan dönen öğrencileri taşıyan servis araçlarına bilendi vs.

Fotoğraflarını da yollayacağım bu serserinin adı artık KEDİ BEKİR ve o benim hiç sahip olamadığım kedi olma yolunda ilerliyor:)

Yeni yıl bana daha ilk günden tatlı bir arkadaş getirdi Karakedim...

SENİ ÇOK SEVEN
GİZLİKIZ

3 yorum :

MOZECK.ORG dedi ki...

Gizli Kız,
Benim oğlum öğlen uykusu için uyurken bahçe kapısından bir kedi girmiş tel de açık kalmış babam saolsun... Kedi oğlumun yanına ulaşmıştı. Neyse ben panter gibi atladım kedi korktu ve açık pencereme atladı ben de pencerenin camını kapattım. Tamam kediye de acıyordum bir yandan düşerse camdan ölğr diye ama bir yandan da kedinin uyuyan oğluma ne yapacağını bilemiyordum. Gelip tırmalamayacağı kesin değildi. Ben de sorumluluk alamazdım. Babamı çağırdım oğlumu odadan çıkardım babam camı açtı kediyi aşağı kattan kovaladı. AMA bu kediler böyle yüz verirsibn astarını ister. Bu kediyti besliyoruz ama o illa eve gelip oğluma zarar v ermek istiyor...

GizliKız dedi ki...

Sokak kedilerinin eve girdiklerinde ne yapacaklarını biz insanoğlu kestiremiyoruz işte:( Sen oğlunu korumak için üzüle üzüle atmışın kediyi dışarı ben dolmalarımın derdine yanıp kovalamışım desene:)

GizliKız dedi ki...

Moms of Zeck, sevgilerimi gönderiyorum sana...