5 Ocak 2012 Perşembe

"En Azından Senin Gibi İnternette Çilek Ekip İnek Beslemiyorum"





Sevgili Karakedim,


Daha önceleri şifreli yayından ya da internet üzerinden bölümlerini takip edebildiğim "Bir Erkek Bir Kadın" dizisi bu geceden itibaren ulusal yayına geliyor. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Televizyonda beni güldürebilen, keyiflendiren programlar izlemeyi tercih ediyorken bu dizi bana süper bir seçenek olacak.


Bir Erkek Bir Kadın'ın oyuncularının geçen senelerde Tv de yayınlanan bir reklam filmlerivvardı. O reklamdan hareketle kadın ve erkeğin dünyasının güzelliğiyle ilgili kafa yormadan edemedim Karakedim.


Reklamda, ismi lazım değil bir bankanın, müşterilerine uyguladığı tasarruf testine esprili bir dille değinilmiş.



-KADIN: Test yaptırdım pozitif çıktı.
-ERKEK: (Şaşkın bir ifadeyle) Ne yapacağız şimdi?
-KADIN: Ne yapacağız, sevineceğiz tabi ki.
-ERKEK: Tasarruf yapmamız lazım artık.
-KADIN: Ben bankanın tasarruf testini yaptırdım zaten, sen ne sandın?



Deyince erkek alaycı bir tavırla kadına işin gücün yok nelerle uğraşıyorsun diyor, kadın da zeka fışkıran bir espriyle cevabı yapıştırıyor: "En azından senin gibi internette çilek ekip, inek beslemiyorum."



Kadınlarla erkeklerin hayata bakışları arasındaki farka o kadar ince dokunulmuş ki!


Karakedim, kadınların yaptığı çoğu şey erkeklere fazlasıyla fuzuli geliyor ki, erkekler bunlara anlam vermekte güçlük yaşıyorlar.  Mesela kadınların süs merakı ne garip değil mi? Bir kadının ayakkabısının üzerindeki tokayla aynı renkte saç tokası bulabilmek için dedektif gibi alışveriş merkezlerini incik cıncık araştırması, salondaki koltuklar kirlenmesin diye yaptırdıkları koltuk örtüsünün halıyla uyumsuz olması sonucunda zamanında çok para ödeyerek aldıkları güzelim halıyı değiştirmeyi teklif ediyor olabilmeleri, erkekle kadın evde bambaşka odalarda olsalar bile kadının erkeğin ne yaptığını sezinleyerek "onu oraya koyma, terliklerini giymeden balkona çıkma, kirli atletini orada bırakma çamaşır sepetine at" gibi uyarıları erkeklere ne garip geliyordur kim bilir?
Bu örnekleri çoğaltmak o kadar mümkün ki, her kadın kendi özünde o kadar bambaşka ki hak verirsin ki belli kalıplarda cümleler kadınları ifade etmeye yetmiyor.



Erkeklerin futbol maçı seyrederken sergiledikleri tavırlardan örnekler vermek artık klişeleşti ama kadınlarında derdi pek büyük canım. Eşleri, partnerleri, sevgilileri akşam işten geliyor, kapıda çok kısa bir karşılama seremonisi yaşanıyor. İki mucuk bir "how are you? :)" dan sonra erkek bilgisayarını açıyor, son zamanlarda merak saldığı oyunu buluyor, hamlesini yapıyor ve tekrar kadının yanına geliyor. 
Bir süre geçiyor, kadın bir şey almak için mutfağa gidiyor. Erkek de  çok olağan bir şeymiş gibi bilgisayarının başına geçiyor ve bir iki hamle yapıp yeniden kadının yanına geliyor. Gece oluyor, bilgisayar kadının ısrarınızla kapanıyor. Kadın eslektrik çok gidiyor uyarısında bulunuyor hani erkeklerin anlam veremediği uyarılardan bir tane daha patlatıyor:) ve yatıyorlar. 
Ertesi gün Pazar. Sabah saat 06.00. Kadın uyanıyor ve erkeğin, yanında olmadığını görüyor. Erkek bilgisayarının başında gene hamle yapıyor. Kadın "Ne yapıyorsun" dediğinde de "Susadım, su içmeye kalktım." diyor. Ne garip değil mi? :)


Karakedim, şimdi yukarıdaki iki paragrafı karşılaştırdığımızda kadınlar mı daha boş işlerle uğraşıyor yoksa erkekler mi bilemiyorum, içinden çıkamıyorum. Ama yukarda bahsettiğim reklam filmi yayınlandığı zamanlarda   filmdeki kadının kendisini küçümseyen erkeğe "En azından senin gibi internette çilek ekip inek beslemiyorum." demesinden çok keyif aldım. Soruma bir nebze olsun cevap bulmuş gibi hissettim kendimi:)


Bir kadın olarak fikrim kadınların garip görünse de daha hayata dair uğraşlarla, daha hayatın ayrıntılarıyla haşır neşir oluyor olmaları. Çok ufak şeylerle kocaman şeyler yapabiliyorlar ve ne yapıyorlarsa akıllarıyla yapıyorlar Karakedim. Kadınlar hep geleceğe yönelik adım atıyorlar. Erkeklerse o günü kurtarmak için çaba sarf ediyorlar. O gün güzel geçsin, o gün iyi para kazansın, o gün güzel yemek yesin, o gün güzel bir kadınla sohbet etsin. Yarını yarın düşünürüz vs.:) Günümüzde sanal alem ve teknoloji de bu durumlarına hizmet ediyor erkeklerin. Ama ne kadın için ne de erkek için genelleme yapmak da hoş değil.


Bütün bunların sonucunda tek yadsıyamayacağım gerçek şu ki; kadınların hassas duyguları erkeklerin atılımcı ruhuyla flörtleşince dünya daha bir keyifle dönüyor.


Karakedime Kocaman Sevgilerimle...


GİZLİKIZ


















4 yorum :

alperfiliz dedi ki...

Alperin 17.000 adetlik mp3 arşivi vardı ve bunu 5 aylık bir emekle hazırlamıştı ve hırsızlar gözüm kalmış anlaşılan çalıverdiler :)

GizliKız dedi ki...

Sen nasıl bir kadınsın da erkeğinin arşivini kıskanırsın. Al işte hırsızlar çalar vicdan azabı çekersin:)

Peter Pan dedi ki...

çok beğendim yazınızı gizlikız gerçek hayatta buluşup kahvaltı yapabilirmiyiz?

GizliKız dedi ki...

Şubata ayarlamaya çalışıyoruz. Amirin Moda da organizasyon yapacak sevgili Peter:)